ВАЖЛИВО

Широківська громада створила гуманітарний хаб для допомоги постраждалим від російської агресії

22.06.2022 16:07
287469785_3317695941797390_4819060662689915861_n

У межах ініціативи «Згуртовані громади»  Всеукраїнська асоціація громад спільно з Програма USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО налагоджено ланцюжок постачання необхідної допомоги у прифронтові райони. Про це повідомяє персслужба ВАГ, пише  agronews.ua.

Одним з хабів для подальшого розподілення вантажів стала Широківська громада в Запорізькій області (сільський голова Коротенко Денис Олександрович, заступник сільського голови Ставицька Ольга Сергіївна).

Звідти меншими партіями допомога розподіляється на громади, які розташовані на лінії фронту і навіть в тимчасовій окупації. 

✅ Минулого тижня Широківській громаді передали 20 тонн вантажу з Великоберезнянської громади Закарпатської області (селищний голова Кирлик Богдан Юрійович), Щирецької (селищний голова Василишин Олег Пахомович) та Куликівської (селищний голова Бова Лілія Миронівна, заступник селищного голови Богдан Стахів) громад Львівської області, Великогаївської громади (сільський голова Кохман Олег Андрійович, заступник сільського голови Кравчинюк Галина Іванівна)Тернопільської області, Летичівська (селищний голова Тисячний Ігор Іванович) та Деражнянська (міський голова Ковпак Андрій Миколайович) громади Хмельницької областей.

Тепер місцеві волонтери розподілять її тим громадам, які наближені до лінії фронту чи навіть важкодоступні.

Загалом від початку реалізації проекту громадам Запорізької області через хаб Широківської громади передано майже 80 тонн вантажу з громад західних областей.

Це ланцюжок передачі не лише вкрай необхідних харчів, медикаментів, засобів гігієни та інших речей, а й доказ згуртованості і ілюстрація віри в перемогу.

Нагадаємо, Всеукраїнська асоціація громад спільно з USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО запустила ініціативу «Згуртовані громади», мета якої допомогти постраждалим від широкомасштабного вторгнення рашистів містечкам і селам України. Йдеться не лише про нагальні гуманітарні потреби, а й про відновлення інфраструктури і підприємництва.

Ініціатива спрямована на підтримку життєдіяльності громад та сприяння економічній активності в громадах під час війни. Метою ініціативи є згуртування громад через побратимство, партнерство, взаємодопомогу – заради Перемоги у війні та післявоєнної відбудови України. 

Читайте також: Великогаївська громада активно допомагає постраждалим від війни містечкам і селам



Перегляди: 9
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: