НОВИНИ

Глобальна продовольча криза може затягтися на роки

20.05.2022 07:09
shutterstock_630273593-5312x2656

Війна в Україні викликала глобальну продовольчу кризу, яка може тривати роки, якщо її не буде зупинено. Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, виступаючи на спеціальному засіданні, присвяченому глобальній продовольчій безпеці, повідомляє The Guardian, пише аgronews.ua.

Гутерріш заявив, що конфлікт у поєднанні з наслідками зміни клімату та пандемією «загрожує поставити десятки мільйонів людей на межу відсутності продовольчої безпеки, за якою піде недоїдання та масовий голод».Якщо українські порти не розблокують, у липні світ охопить паніка через нестачу зерна – МінАПУкраїнські порти необхідно розблокувати найближчим часом. Інакше вже за три місяці у країнах світу розпочнеться паніка через нестачу українського зерна.9 травня 2022, 15:36

Війна призвела до припинення поставок з українських портів, які колись експортували величезну кількість олії, а також зернових, таких як кукурудза та пшениця. Це скоротило глобальну пропозицію та призвело до різкого зростання цін на альтернативи. За даними ООН, світові ціни на продукти майже на 30% вищі, ніж у той же час минулого року.

«Складні наслідки для безпеки, економічні та фінансові наслідки вимагають доброї волі з усіх боків для досягнення пакетної угоди. Я не вдаватимуся в подробиці, тому що публічні заяви можуть підірвати шанси на успіх», — сказав Гутерріш про свої переговори з росією, Україною, Туреччиною, США, Європейським Союзом та іншими.

«Росія має дозволити безпечний і надійний експорт зерна, яке зберігається в українських портах», – наголосив генсек.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: