НОВИНИ

Генеральний секретар ООН призначив нового координатора Чорноморської зернової ініціативи

31.12.2022 12:19
459

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш оголосив про призначення Абдулли Абдул Самада Дашті з Кувейту координатором Організації Об’єднаних Націй з питань Чорноморської зернової ініціативи. Про це повідомила пресслужба ООН, пише agronews.ua.

Дашті змінив на цій посаді Аміра Махмуда Абдуллу з Судану, який виконував обов’язки координатора ООН з серпня.  Генеральний секретар подякував Абдуллі за його лідерство, наполегливу працю та відданість справі реалізації Ініціативи у складні часи.

Дашті, який у 2021 році вийшов у відставку зі Збройних сил Кувейту у званні віце-адмірала, має 40-річний досвід у сфері військово-морських операцій, керівництва та управління як у межах Кувейту, так і в багатонаціональних операціях.  З 2019 по 2020 рік був військовим аташе з питань оборони Кувейту в Бельгії та представником місії Кувейту при НАТО.

Чорноморська зернова ініціатива була започаткована Україною, Туреччиною, РФ та ООН 22 липня з метою відновлення експорту зерна з України, продуктів харчування та добрив, включаючи аміак, через безпечний морський гуманітарний коридор. Перший корабель з українським продовольством в межах Ініціативи вийшов з порту Одеси 1 серпня.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: