НОВИНИ

Фермери Бразилії продають сою на два роки наперед

31.08.2020 14:02
https://agronews.ua/

Станом на початок серпня 2020 р. фермери з Бразилії, яка є найбільшим світовим постачальником сої, продали 43% врожаю 2020-21 р., тоді як історично до цього часу вдавалося реалізувати близько 16% продукції. Про це повідомляє news, пише agronews.ua.

Зазначається, що продажі зростають на тлі збереження невизначеності щодо перспектив світової економіки.

Виробники вже почали законтрактовувати урожай 2022 р.: за даними Інституту аграрної економіки штату Мату-Гросу, на кінець липня 2020 р. було продано 1,3% врожаю, який належить зібрати лише через два роки. Директор інституту Деніел Латоррак назвав цю ситуацію безпрецедентною.

Також велика частина продажів заснована на бартері. Фермери обмінюють свою продукцію на сільськогосподарську хімію — добрива і хімікати.

«Внутрішні ціни на сою в Бразилії також виросли до рекордного рівня, так як реальний курс місцевої валюти впав по відношенню до долара, а попит на олійні культури підвищився: у 2020 році бразильський реал знизився сильніше інших основних світових валют. Зокрема запаси олійних культур скоротилися до рекордно низького рівня через високий експортний попит на сою за всю історію», — йдеться у повідомленні.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: