ВАЖЛИВО

Фермерам не вистачає коштів для посівної

24.01.2023 09:15
posivna-32

Сільське господарство України навіть в умовах війни продовжує працювати на Україну та не залишає в біді світ. Тому одне з ключових завдань на сьогодні – допомогти українським аграріям посіятися. На цьому акцентував міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час виступу на спільному заході з ФАО, країнами Групи Семи, Польщі, Молдови, Румунії та Нової Зеландії, пише agronews.ua.

Для цього, за словами міністра, аграріям потрібна допомога, зокрема, з фінансовою ліквідністю та насіннєвим матеріалом.

«Крім уваги до логістики експорту, Мінагрополітики працює над збільшенням ліквідності ринку, якому не вистачає кредитних коштів. У нашому фокусі шляхи підтримки аграріїв. Для цього, зокрема, ми вже ініціювали спільно зі Світовим Банком та IFC програми кредитування українських фермерів, які дозволять забезпечити необхідні ресурси для посівних та збиральних кампаній 2023 року», – зазначив Микола Сольський.

Він закликав партнерів долучатися до зазначеної програми, щоб підтримати українського фермера.

Сольський також підкреслив, що цього року критично важливим є проект з ФАО щодо забезпечення фермерів насінням.

Міністр подякував ФАО за успішну спільну реалізацію в 2022 році проектів із розподілу рукавів та техніки для їх завантаження й розвантаження. Так, завдяки донорській підтримці українські фермери отримали 31 тисячу рукавів для зберігання. Тобто 6,2 млн тонн одночасного зберігання зернових замість пошкоджених ворогом елеваторів та складів.

«На жаль, руйнування від війни множать на нуль багато зусиль наших аграріїв. Та виробничі результати, які ми маємо, стали можливими виключно завдяки їхньому героїзму та підтримці наших іноземних держав-партнерів. Всупереч усьому наші фермери планують поставити на світові ринки стільки мільйонів тонн зерна, скільки дозволятимуть їхні можливості», – зазначив Микола Сольський.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: