НОВИНИ

Фермер заволодів 1 млн грн державних коштів шляхом шахрайства

04.02.2022 11:28
De-vzyati-groshi-dlya-biznesu

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника фермерського господарства за фактом заволодіння бюджетними коштами АТ «Аграрний фонд» та подальшої легалізації майна одержаного злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209 КК України). Про це повідомляє  zap.gp.gov.ua, пише agronews.ua.

За даними слідства, між акціонерним товариством, засновником та власником 100% акцій якого є держава та фермерським господарством укладено договір поставки насіння пшениці.

Отримавши на рахунки в якості передплати понад 1 млн грн бюджетних коштів фермер вирішив заволодіти ними та розпорядитися на власний розсуд. Більше того, зібраний врожай, який він мав би поставити фонду, керівник суб’єкта підприємництва реалізував третім особам по ціні вищий ніж у згаданому правочині. За вказаних обставин державі спричинено збитки на понад мільйон гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими  Головного управління Національної поліції в Запорізькій області.

Читайте також: Як зменшити ризик рейдерства сільськогосподарської землі в Україні.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: