НОВИНИ

Фахівці назвали особливості ґрунтового захисту соняшника, кукурудзи і сої

26.03.2024 09:01
image0

Що спільного у соняшника, кукурудзи та сої? Перші дві культури висівають із широким міжряддям, а отже, тривалий період вони є дуже чутливими до забур’яненості. Тому застосування ґрунтових гербіцидів є надзвичайно важливою складовою технології їх вирощування. На що звернути увагу при формуванні ґрунтового захисту, підкажуть фахівці Ukravit, пише agronews.ua.

«Тривалі гербокритичні періоди, впродовж яких кукурудза, соняшник і соя повільно розвиваються і не можуть протистояти бур’яновій рослинності, роблять ці культури надзвичайно чутливими на ранніх етапах вегетації, – підтверджує керівник департаменту агротехнологій компанії Олександр Мигловець. – Посіви за неналежного контролю забур’яненості чи його відсутності ризикують недоотримати життєво важливі ресурси, сформувати неоднорідні сходи, а також стати мішенню для ураження хворобами та пошкодження шкідниками, для яких певні види бур’янів є «проміжними господарями». Тому починати захисні заходи цих культур бажано до появи сходів. Це забезпечить їм безперешкодний старт і створить сприятливі передумови для подальшого росту ра розвитку».

Якщо на полі переважають злакові види бур’янів, Олександр рекомендує застосовувати ґрунтовий гербіцид Тізер (пропізохлор, 720 г/л). Пропізохлор абсорбується через проростки та кореневу систему проростаючих бур’янів. Проникаючи через кінчики кореневої системи, діюча речовина швидко призводить до загибелі бур’янів. Пропізохлор блокує поділ клітин шляхом інгібіювання синтезу довголанцюгових жирних кислот Крім того, препарат утворює «захисний екран» у верхньому шарі ґрунту, що дозволяє контролювати наступні хвилі сходів бур’янової рослинності.

Тізер вирішує проблему забур’яненості однорічними злаковими та окремими дводольними видами на ранніх етапах росту культури і забезпечує тривалий період захисної дії, залежно від погодних умов. При цьому він не є фітотоксичним для рослин навіть при випаданні надмірної кількості опадів чи зниженні температури і швидко розпадається у ґрунті на нетоксичні сполуки.

Для розширення спектра контрольованих видів бур’янів, зокрема дводольних, у посівах соняшника, кукурудзи та сої Тізер рекомендовано комбінувати із гербіцидом Тернат.



Перегляди: 521
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: