НОВИНИ

Експорт вина з Італії до росії сягнув рекордної позначки

06.04.2023 17:08
Pouring red wine from bottle into glass with wooden wine casks on background

Упродовж минулого року Італія експортувала до росії вина власного виробництва на 172 мільйони євро, що є рекордним показником з початку ведення статистики. Про це повідомляє федерація італійських виноробів Coldiretti, пише agronews.ua.

Як зазначається, 2022 року Італія стала провідним постачальником вина до рф з часткою ринку 30%, випередивши Іспанію та Грузію. Найпопулярнішими серед поставлених вин в росію були просекко та асті, а також вина з провінцій Тоскана, Сицилія, П’ємонт та Венето.

Загальна вартість експорту італійських вин упродовж минулого року склала понад 91 млн євро, на 28% більше порівняно з 2021 роком.

Санкції ЄС забороняють продаж вин до росії. Хоча там передбачені обмеження на предмети розкоші вартістю понад 300 євро за одиницю – що поширюється і на вина, – це насправді стосується обмеженого сегменту італійської продукції. Натомість європейські санкції забороняють ввезення до росії італійських фруктів та овочів, сирів, м’яса, риби через ембарго на імпорт західної сільськогосподарської продукції, запроваджене самою росією.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: