НОВИНИ

Експорт напівтвердого українського сиру суттєво впав

21.05.2023 12:09
Set or assortment cheeses. Maasdam, smoked cheese, camembert, blue cheese, parmesan, brie cheese with basil and pepper on on white marble board white wooden old background. Top view. Free copy space.

В Україні помітно збільшилась пропозиція сирів, але попит зріс несуттєво і сироварам доводиться стимулювати продажі акціями. Про це повідомляє ІНФАГРО, пише agronews.ua.

«Конкуренція на ринку сиру суттєво зростає, доводиться все частіше стимулювати продажі різними акціями. Провідні експортери сиру також готові давати суттєві цінові знижки в обмін на обсяги. Імпорт сиру очікувано, хоч і з запізненням відносно прогнозів, зростає. Частка імпортних напівтвердих сирів знову сягає чверті всіх продажів. А закордонні «білі» сири займають більше половини ринку», — зазначили аналітики.

Експерти розповіли, що збільшення пропозиції українських сирів пов’язане з бажанням виробників використовувати більше сировини для виготовлення незбиткових товарів. Імпортери сиру стали більш активними, тому вони захопили більшу частку ринку.

Хоча продавці згодні знизити ціни на сир, стрімко скорочуються обсяги його експорту. Особливо це стосується сирного продукту. За минулий місяць експорт напівтвердого сиру впав на 38%. Що стосується експорту плавлених сирних продуктів, він у квітні скоротився вдвічі. За прогнозами експертів, імпорт сирів продовжить збільшуватись, що стане серйозною загрозою для сироварів України.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: