НОВИНИ

Ексочільник інституту НААН отримав 8 років ув’язнення

08.06.2022 13:07
1459938205_2a2d69cc

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін вирок ВАКС, яким визнано винуватим колишнього директора Інституту агроекології та природокористування НААН України. Про це повідомляє my.ua, пише agronews.ua.

Як говориться у повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, чиновника засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна за вимагання та одержання неправомірної вигоди за виділення під будівництво земельних ділянок, що належать інституту.

Вказана ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Касаційного кримінального суду Верховного Суду протягом трьох місяців з дня її постановлення. 

На виконання вироку колишнього директора інституту взято під варту в залі суду.

У САП нагадали, що директора інституту Ореста Фурдичка було затримано у грудні 2017 року неподалік від його місця роботи одразу після одержання ним першої частини неправомірної вигоди — $300 тис. Загалом сума неправомірної вигоди сягала $500 тис. 

30 липня 2021 р. ВАКС визнав ексдиректора інституту винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, та призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати керівні посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими обов’язками, строком на 3 роки та конфіскацією майна.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: