НОВИНИ

Посадовців ДП «Конярство України» підозрюють у доведенні до банкрутства агропідприємства

18.08.2020 18:28
horse-3557958_1280

Широкого суспільного розголосу на Луганщині набула ситуація щодо стану занепаду та доведення до банкрутства чотирьох філій державного підприємства «Конярство України» – «Новоолександрівського кінного заводу № 64», «Стрілецького кінного заводу № 60», «Лимарівського кінного заводу № 61» та «Деркульського кінного заводу № 63». На даний час правоохоронцями розслідується низка кримінальних проваджень стосовно колишніх та діючих посадових осіб державного підприємства. Про це повідомляє Офіс Генерального Прокурора України, пише agronews.ua.

Інформуємо, що ще в травні 2020 року за заявами працівників філій державного підприємства розпочато кримінальні провадження стосовно колишніх посадових осіб ДП «Конярство України» за фактом привласнення та розтрати державних коштів шляхом підписання фіктивних угод з приватним підприємством на виконання сільськогосподарських робіт та послуг (ч. 5 ст. 191 КК України).

Крім того, розслідується факт незаконного заволодіння майном державного підприємства та крадіжки зерна в особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 191, ч. 5 ст. 185 КК України). За даними слідства, керівництво чотирьох філій держпідприємства уклало договори з ТОВ-спільником з метою розкрадання державного майна. Вони передбачали виконання польових робіт на земельних площах, після чого агрофірма мала забрати зібраний врожай сільськогосподарських культур.

Слідством встановлено, що у документах цілеспрямовано вказуються занижені дані щодо врожайності та безпідставно формується дебіторська заборгованість для подальшого заволодіння бюджетними коштами.

З метою недопущення подальшого розкрадання майна прокуратурою вжито вичерпних заходів. У рамках досудового розслідування проведено огляд земельних ділянок, накладено арешт на цьогорічний врожай на землях загальною площею понад 4 тис. га та 7 одиниць сільськогосподарської техніки.

Разом з тим, особи, які претендують на вищезначене майно організовують численні акції протесту, заважають працівникам правоохоронних органів проводити слідчі дії та неодноразово погрожували фізичною розправою представникам ДП «Конярство України» із використанням вогнепальної зброї.

У ході досудового розслідування проведено ряд обшуків за місцем проживання представників суб’єктів господарювання та у їх автомобілях. Під час обшуків вилучено документацію та велику кількість зброї. За фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами внесено відомості до ЄРДР за ч. 1 ст. 263 КК України. Вилучене направлено для проведення експертиз.

На даний час вживаються заходи щодо забезпечення збереження врожаю. З метою встановлення збитків, завданих діяльністю керівництва філій, вирішується питання щодо організації перевірки фінансово-господарської діяльності філій. Досудове розслідування, яке здійснюється слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Луганській області, триває.

Прокуратура Луганської області вживає всі можливі та необхідні заходи, спрямовані на захист інтересів державного підприємства та притягнення винних до відповідальності.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: