НОВИНИ

Ефективність у кожній краплі, або як розкрити потенціал робочого розчину

02.05.2022 09:02
shutterstock_1979201429

Кожному аграрію відомо: недостатньо обрати високоефективні засоби захисту рослин і мікродобрива – важливо ще забезпечити максимальну їх доступність культурам. Тому щоб максимально розкрити потенціал препаратів, особливо у мінливий та непередбачуваний весняний період, агровиробникам доводиться користуватися допомогою своєрідних «помічників», а саме – використовувати ад’юванти.

«З огляду на нестабільність гідротермічних умов весняні обприскування культурних рослин засобами захисту рослин і мікродобривами можуть стати для аграрія досить проблематичними: адже через знижені або підвищені температури, їх різкі перепади, опади тощо знайти оптимальне «вікно» для обробки буває складно і доводиться працювати в тих умовах, що є, – зазначає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець. – Тому в цей період препарати доцільно застосовувати сумісно з ад’ювантами. Правильно підібраний якісний ад’ювант допоможе зменшити негативний вплив погодних умов на ефективність обробки, підвищити проникність та розтікання робочого розчину, в рази збільшити площину контакту робочого розчину з листовою поверхнею культур і забезпечити кращу якість операції в цілому. Тож посіви та насадження гарантовано отримають необхідний захист – навіть за несприятливих погодних умов. Крім того, адюванти є незамінними при використанні контактних пестицидів на польових культурах і багаторічних насадженнях».

Віддати перевагу Олександр рекомендує ад’юванту Інгрес (поліалкіленоксид модифікований гептаметилтрисилоксан). Діюча речовина відноситься до класу органосиліконових сполук, що володіють властивостями суперрозтікання. Високий вміст трисилоксану є ключовим фактором, що впливає на швидкість розповсюдження робочого розчину по листовій поверхні. Трисилоксан дозволяє зменшити поверхневий натяг води/робочого розчину в 3,5 рази (до <20,5 мН/м – міліньютонів на метр), в той час як для води цей показник становить близько 73 мН/м.

Додавання цього ад’юванту до робочого розчину зменшує кут контакту крапель із поверхнею, що забезпечує розтікання та охоплення більшого, в кілька десятків разів, радіусу покриття поверхні листків. Крім цього, препарат діє і як пенетратор, сприяючи швидшому і кращому проникненню пестицидів та агрохімікатів через продихи, що нівелює негативний вплив факторів навколишнього природного середовища на молекули препаратів. Важливо, що ад’ювант неіонний, тобто не має заряду, а відповідно, не взаємодіє з молекулами пестицидів та агрохімікатів і не впливає на їх дію. Тож обравши Інгрес, ви забезпечите максимально ефективну та якісну обробку культур за будь-яких погодних умов.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: