НОВИНИ

До аграрного держреєстру приєдналися понад 3 тисячі виробників

26.08.2022 14:07
movilidad-685

Понад 3 тисячі аграріїв зареєструвалося за 1,5 тижні з моменту запуску Державного аграрного реєстру. Про це повідомляє agroportal.ua, пише agronews.ua.

Серед лідерів — Львівська, Київська, Кіровоградська та Вінницька області, говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Державний аграрний реєстр — це «Дія» для агровиробників. Платформа створена не для податкового чи іншого контролю, а виключно для того, щоб зробити процес підтримки наших фермерів максимально комфортним», — розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик під час брифінгу.

Принцип роботи ДАР побудований на тому, щоб зробити всі процедури якнайменш бюрократизованими, а також відкрити українським аграріям спрощений доступ не тільки до державної підтримки, а й до міжнародної технічної та гуманітарної допомоги, пояснив Денис Башлик.

«Отримати допомогу тепер доступніше. Для цього потрібно мати тільки кваліфікований електронний підпис або електронний цифровий підпис та зареєструватися. Вся інформація щодо агровиробника підтягнеться автоматично з реєстрів, які стосуються агродіяльності: Єдиного державного реєстру, Державного земельного кадастру, Реєстру тварин та Державного реєстру речових прав», — зазначив заступник міністра.

Платформа ДАР також має спростити аграріям можливість отримання кредитів, адже у майбутньому до реєстру планують долучити українські банки.

«Якщо вся історія роботи агровиробника буде в реєстрі, це дуже спростить процес надання кредитів та спілкування з банками», — наголосив Денис Башлик.

Він також додав, що подібні платформи мають майже всі держави ЄС. ДАР створювався за участю провідних спеціалістів ЄС, а також Світового банку.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: