НОВИНИ

Дієтолог назвала кавові звички, від яких ви старієте швидше

22.04.2024 19:20
1

Існує кілька шкідливих звичок, які можуть сприяти більш швидкому старінню у разі частого вживання кави. Про це каже Ліза Московиць, докторка медичних наук, генеральна директорка NY Nutrition Group. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.

Багато хто каже, що сніданок є найважливішим прийманням їжі протягом дня, тому, звичайно, заміна його кавою не може бути корисною для загального здоров’я.

За словами лікарки, відсутність сніданку — основного приймання їжі — може призвести до дефіциту поживних речовин, зокрема, таких, що пришвидшують старіння організму. 

Дослідження показало, якщо регулярно пропускати сніданок, зниження когнітивних функцій проявлятиметься більше.

Замість того, щоб пропускати сніданок і одразу переходити до кави, Московіц пропонує обрати зранку свіжі фрукти, тости чи хліб із цільного зерна, з горіхами або насінням. Для ранкового прийому їжі потрібні продукти, що насичені клітковиною та антиоксидантами.

Вершки та підсолоджувачі впливають не лише на вашу вагу, а й на здоров’я загалом.

“Помірна кількість цукру у вашому раціоні — це нормально, але регулярне перебільшення — вже зловживання, — каже Московіц.

Зокрема, з віком ви можете спостерігати значне підвищення рівня цукру в крові, запалення та багато інших проблем.

Згідно з дослідженням, споживання більшої кількості доданого цукру викликає надмірну слабкість у літніх людей, прискорює старіння шкіри. Його надлишок утворює AGE (кінцеві продукти прогресивної глікації), які шкодять рівням колагену у вашій шкірі, що з часом сприяє зниженню її еластичності.

Забагато кави — це рецепт зневоднення та катастрофи, якщо йдеться про ваше здоров’я в цілому.

Кофеїн замість води може призвести до зневоднення, що негативно вплинути на шкіру, травлення, рівень енергії, засвоєння поживних речовин і навіть суглоби.

Якщо все ж обирати час для кави, дотримуйтеся ранку. 

За словами лікарки, кофеїн є стимулятором, що здатний порушити належний відпочинок. Поганий сон завдасть шкоди відновленню, імунній системі, настрою, енергії, обміну речовин.

Дослідження підтверджують, що порушення сну є великою проблемою: організм швидше старіє, що з часом може сприяти розвитку вікових захворювань.

Штучні підсолоджувачі мають серйозний вплив на ваше довгострокове здоров’я. Вони можуть зашкодити рівням інсуліну та здоров’ю кишечника, що впливає на всі життєво важливі шляхи в організмі, і призвести до того, що ви будете прагнути більше солодкого загалом протягом дня.



Перегляди: 78
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: