ВАЖЛИВО

Держгеокадастр отримав нові повноваження: деталі

06.03.2023 10:11
ilyustratyvne-foto_large

Держгеокадастр наділили правом через суд визнавати недійсними угоди купівлі-продажу державних та комунальних земельних ділянок. Уряд ухвалив відповідну постанову №164 від 24 лютого, пише agronews.ua.

Тепер у положенні про Держслужбу геодезії та картографії з’явився новий пункт. У ньому сказано, що служба має право подати позов до суду з вимогою визнати угоду недійсною, якщо вона має порушення в оформленні купівлі-продажу, обміну, застави, дарування або ренти земельних ділянок.

Служба набула нових повноважень і тепер:

  • визначає адміністраторів Державного картографо-геодезичного фонду
  • забезпечує організацію формування та ведення фонду
  • проводить експертизи рішень та пропозицій органів влади щодо перейменування та найменування географічних об’єктів, надаючи відповідний висновок.

При цьому ухвалене урядом рішення позбавляє Держгеокадастр права подавати позови до суду з вимогою відшкодувати втрати сільськогосподарського провадження. Також його позбавили права контролювати втрати сільськогосподарського виробництва. Держгеокадастр відтепер не надаватиме пропозицій щодо використання коштів, що надходять при відшкодуванні втрат сільськогосподарського виробництва.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: