НОВИНИ

Ціни на ранні овочі б’ють всі рекорди

01.04.2022 07:00
v-ukrayinu-zayshly-pershi-partiyi-teplychnyh-ogirkiv-i-tomativ-z-turechchyny-Ціни-на-тепличні-огірки-і-томати-в-Україні-підвищилися-через-перебої-з-поставками-з-Туреччини

Ціни на ранні овочі в Україні побили усі рекорди. В кінці березня на базарах продавці пропонують молоду капусту за 80 грн/кг, кілограм огірків та помідорів в середньому коштує 106 грн/кг, молода картопля – 40 грн/кг, а пучок молодої редиски – 22 грн. Про це повідомляє biz.today.ua, пише, agronews.ua.

Ранні овочі вирощуються у теплицях, як правило на заході та півдні України. На фоні війни збір та збут урожаю опинився під загрозою. Споживачі в основному можуть купувати ті овочі, які вирощені безпосередньо у їх регіоні.

Наприклад, редиску вирощують в основному на Херсонщині. Так як цей регіон знаходиться у частковій окупації, то ланцюжки постачання розірвані. Тому на ринку буде дефіцит цього овочу, а значить і ціни підскочать.

Якщо ситуація з логістикою в країні не зміниться, схожого сценарію слід очікувати й щодо продажів інших овочів. У регіонах їх вирощування пропозиція буде надмірною, а в інших областях спостерігатиметься дефіцит того чи іншого овочу.

По цій же причині ростуть ціни і на тепличні ранні томати. Ще наприкінці попереднього тижня діапазон оптових цін на тепличні овочі знаходився в межах 50-70 грн/кг, а на цьому вартість помідорів у закупці зросла до 60-80 грн/кг.

На думку фахівців, ціни на тепличні томати в Україні вже найближчим часом можуть стабілізуватися, оскільки подальше подорожчання продукту, що не є стратегічно важливим, призведе до повної зупинки продажу.

Читайте також: Стало відомо, хто не сплачуватиме за землю під час війни.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: