НОВИНИ

Ціни на олійні суттєво упали

05.04.2022 12:00
8-roslinnih-olij-yaki-varto-vvesti-u-svij-ratsion-29458

Війна в Україні триває, і світ отримує все більше свідчень того, як російські солдати вбивають та знущаються над цивільним населенням на окупованих територіях. Фото т відео зі звільнених районів Київської області шокували цивілізоване суспільство, тому санкції проти росії незабаром будуть посилені, щоб вона була змушена зупинити криваву бійню у центрі Європи. Про це повідомляє graintrade.com.ua, пише agronews.ua.

Європейські країни не відмовилися від закупівлі російської нафти та газу, що на тлі зростання світових цін наповнює бюджет агресора. За оцінками Bloomberg, у 2022 році надходження до російського бюджету від експорту нафти та газу виростуть на 30%, що не дозволить обвалити економіку країни та змусити її зупинити війну.

Проте збільшення видобутку нафти та поставок зі Стратегічного резерву США на 1 млн барелів/добу, а також рішення ОПЕК+ про нарощування видобутку на 432 тис барелів/добу призвели до різкого зниження нафтових котирувань наприкінці минулого тижня.

Червневі ф’ючерси на нафту марки Brent на лондонській ICE Futures за останні 3 доби впали на 6,7% до 104,5 $/барель, а на нафту WTI на нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) – на 8,3% до 99,4 $/барель.

Падіння нафтових котирувань прискорило зниження цін на рослинні олії. За три останніх сесії травневі ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії впали на 6,5% до 5566 рінггитів/т або 1320 $/т, втративши за тиждень 8,2%, оскільки на тлі низьких цін на нафту виробляти біодизель з пальмової олії стає невигідним.

Травневі ф’ючерси на соєву олію на біржі в Чикаго минулого тижня впали на 8,5%, але у п’ятницю виросли на 2% до 1568 $/т на прогнозах USDA щодо різкого збільшення площ сівби сої у США у 2022 році та скорочення площ сівби кукурудзи внаслідок високих цін на добрива.

Ціни на соняшникову олію залишаються на рівні 1900-2000 $/т FOB на тлі тривалого блокування портів та експорту з України, а також запровадження квоти на експорт олії з росії на рівні 1,5 млн т в період 15 квітня – 1 вересня 2022 р.

Читайте також: Один з регіонів цілком заборонив продаж алкоголю.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: