НОВИНИ

Ціни на курятину злетіли до рекордного рівня 

14.07.2022 11:05
chetvertina-zadnya-kurchat-broyleriv-3700grn-za-kg-999x667

У червні середнє значення Індексу цін на м’ясо ФАО досягло рекордного рівня – 124,7 пункту, що на 1,7% вище за травневий показник і на 12,7% вище, як порівняти з червнем 2021 року. Про це повідомляє ФАО, передає agrotimes.ua, пише agronews.ua.

Зросли світові ціни на м’ясо всіх видів, але більше за інших, до рекордного рівня, – на м’ясо птиці. Це пояснюється все ще обмеженою пропозицією на світовому ринку внаслідок війни в Україні та спалахами грипу птиці у Північній півкулі.

Ціни на яловичину зросли через скасування Китаєм заборони на ввезення м’яса з Бразилії.

Незначне подорожчання свинини пояснюється збільшенням закупівель низкою провідних імпортерів, хоча Китай досі закуповує свинину в обмежених обсягах.

Підвищення світових цін на баранину зумовлене скороченням призначених для експорту запасів у Новій Зеландії, незважаючи на млявий попит із боку країн Північної Азії.

ФАО наголошує, що більшість цін для розрахунку Індексу цін на м’ясо ФАО було невідомо на момент підрахунку й опублікування. Тому вартісне значення Індексу цін на м’ясо ФАО за останні місяці отримано на основі поєднання прогнозованих і фактичних цін.

Читайте також: Озимий ріпак: що обрати сорт чи гібрид.



Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: