АНАЛІТИКА

Ціни на цибулю побили рекорд

13.02.2023 07:17
bosko_sg8325_pl_272211_screen_1

Цибуля залишається однією з найбільш популярних позицій на плодоовочевому ринку України, повідомляють аналітики проєкту EastFruit, пише agronews.ua.

Торгівля в даному сегменті сьогодні йде дуже активно, при цьому пропозиція даної продукції стрімко скорочується, що своєю чергою підганяє черговий виток зростання цін на цибулю.

Згідно з даними щоденного моніторингу проєкту, на цей час українські господарства пропонують до продажу якісну цибулю по 33-39 грн/кг ($0,90-1,07/кг), що в середньому на 10% дорожче, ніж тижнем раніше.

Цього тижня дещо розширився список країн-постачальників цибулі до України. Так, крім Німеччини, на український ринок став надходити цибуля виробництва Нідерландів та Єгипту. Але постачання цієї продукції дуже незначні й у повною мірою що неспроможні задовольнити високий попит у цьому сегменті.

Варто зазначити, що на цей час ціна на цибулю в Україні вже в середньому в 4,5 раза вища, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому учасники ринку не виключають, що тенденція до подорожчання в даному сегменті збережеться й надалі, а темпи зростання цін на цибулю прискорюватимуться зі скороченням запасів у сховищах українських господарств.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: