НОВИНИ

Ціну Білгород-Дністровського порту суттєво знизять

06.03.2023 13:18
4e9c608dd9b8f145e4dc2d987c43fd4a

На перший аукціон з приватизації Білгород-Дністровського порту не зареєструвався жоден учасник. Наступні торги заплановані на 13 березня, ціну знизили вдвічі — до 93,7 млн грн. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник регіонального відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський, пише agronews.ua.

«Відверто, ми самі здивовані, адже стільки зацікавлених як серед українських, так й іноземних компаній, скільки цікавились цим портом, ще не було в нашому досвіді. Часом таке буває: ринок вважає ціну зависокою. Чи це дійсно так? У нас вже було таке: на другому аукціоні ціна зростає більше, ніж була на першому», — зазначив Славський.

Також він назвав ще декілька причин, через які, ймовірно, не виявилось охочих взяти участь в аукціоні:

  1. Порт на Дунаї — один з небагатьох діючих в повному обсязі наразі в країні. Об’єкт у Білгород-Дністровську працює зараз як «сухий порт».
  2. Загальна вартість. До ціни, що ви бачите на аукціоні, додайте 20% ПДВ. А у випадку з Білгород-Дністровським портом, додайте погашення боргів (що на кінець року становили близько 100 млн грн).


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: