НОВИНИ

В ЄС виведуть «ідеальні породи» овець і кіз

25.08.2016 18:09

У проекті візьмуть участь вчені та представники тваринницької галузі з Шотландії, Франції, Фінляндії, Іспанії, Італії, Греції та Туреччини.

Перший рік реалізації проекту буде складатися з двох окремих етапів. Перший етап допоможе оцінити поточний стан вівчарського сектора по всій Європі, а друга фаза проекту буде зосереджена на аналізі впливу потенційних змін з точки зору погоди, пасовищ, і ринків на розвиток сектора в ЄС.

Далі команда дослідників перейде до аналізу даних більш ніж 2,5 млн. тварин, щоб визначити конкретні риси, необхідні для майбутніх ідеальних порід овець і кіз.

«Для Великобританії характерна більш волога погода, тут на пасовищах заводиться більше паразитів, що означає, що травоїдні тварини повинні мати більш сильний опір до хвороб. В іншому місці, якщо тварини живуть в жарких, сухих умовах, вони повинні мати здатність справлятися з тепловим стресом », – зазначив професор Георгіос Баньос, учасник проекту.

Проект буде працювати до 2020 р. Дослідники сподіваються, що на той час вони матимуть можливість надати фермерам по всій Європі необхідну генетичну інформацію, яка дозволить створити нові «ідеальні» для Європи породи овець і кіз.

За матеріалами: АгроПортал


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: