НОВИНИ

Скільки держава планує отримати від продажу “Укрспирту”

30.08.2016 09:40

«Перешкод для приватизації Укрспирту я не бачу вже зараз. Припускаю, що від продажу корпорації держава отримає від $ 200 млн до $ 400 млн. Ми розробили модель приватизації, яка змусить інвесторів боротися за спиртзаводи», – сказав Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

Він додав, що буде встановлено загальний ліміт виробництва харчового спирту для країни. Після приватизації кожного заводу його потужності будуть відніматися із загального ліміту. Це змусить інвесторів конкурувати за найпотужніші заводи, підвищуючи ціну активу на аукціоні.

За словами Тараса Кутового, після того як ліміт буде вичерпано, потужності, які залишилися можна буде використовувати для виробництва біоетанолу або як виробничі майданчики, перепрофілювавши їх під інші виробництва.

«Якщо говорити про приватизацію держкомпаній, то уже прийнятий закон про умови приватизації Укрспирту, призначені нові керівники Артемсолі і Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ)», – зазначив очільник МінАПК.

За матеріалами: Фокус


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: