НОВИНИ

Швейцарсько-український проект із безпечності молока навчатиме фахівців Держпродспоживслужби

29.08.2016 09:31

Метою проекту є підтримка у створенні та впровадженні сучасної системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у молочному ланцюгу додаткової вартості в Україні.

Зазначене планується реалізовувати через інституційну реформу та розвиток інституційного потенціалу Держпродспоживслужби України. Також будуть напрацювані навички та інструменти для створення ефективної системи інспекцій безпечності харчових продуктів на основі оцінки ризиків. Планується залучити приватний сектор до системи контролю безпечності продуктів харчування.

У рамках діяльності проект організує низку тренінгів для фахівців Держпродспоживслужби, ціллю яких буде впровадження використання «найкращих практик» для виробництва безпечних молочних продуктів, а також розвиток потенціалу регіональних інспекторів у застосуванні переглянутих і стандартизованих чек-листів для проведення перевірок і використання платформи управління даними.

Проект також підсилюватиме професійні навички співробітників державних лабораторій і забезпечить лабораторії в областях обладнанням, на основі проведеної оцінки.

Також заплановано провести серію тренінгових заходів та семінарів в області для переробників і виробників молока щодо практичних методів підвищення якості та безпечності молока, застосування принципів належного фермерства, а також про важливість забезпечення холодового ланцюга з високими стандартами гігієни від молочнотоварної ферми чи пункту збору молока до переробного заводу.

За матеріалами: Держпродспоживслужба


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: