НОВИНИ

На Вінничині через АЧС вже знищили 356 свиней

05.09.2016 10:19

“З 25 серпня загинуло 152 тварини на фермі у фізичної особи- підприємця. 29 серпня було  знищено 356 голів безкровним методом і спалено туші та весь інвентар. Визначено зони для проведення необхідних карантинних заходів: так званий епізотичний осередок – безпосередньо ферма , карантинна зонна – все село Кирнасівка , а зона нагляду – весь Тульчинський район.  На території 4 гектарів найближчим часом ми заб’ємо свиней на Тростянецькому м’ясокомбінаті під наглядом наших спеціалістів . М’ясо будемо використовувати на проварку . Це десь орієнтовно 500-600 голів свиней»,- зазначив начальник ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області Григорій Сидорук.

Він, зокрема, зазначив, що оголошено 40-денний карантин у Тульчинському районі, який визначено зоною нагляду. Групи у складі місцевих депутатів, ветеринарних лікарів, працівників ДСНС будуть здійснювати подворові інспекційні обходи, оглядати тварин та проводити роз’яснювальну роботу в домогосподарствах.

Григорій Сидорук запевнив, що на даний час забирати свиней із домогосподарств для знищення немає підстав, оскільки не зафіксовано випадків загибелі тварин у господарів. Найнебезпечніший період – перших 10 днів карантину, тож працівники Держпродспоживслужби докладуть максимум зусиль, щоб не допустити розповсюдження захворювання африканської чуми свиней на території області.

За матеріалами: Прес-служба Вінницької ОДА


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: