НОВИНИ

Агрофірма «Вікторія» відмовляється від використання газу

22.08.2016 15:17

Всі виробничі та адміністративні приміщення фірми опалюються за допомогою піролізних котлів, що працюють на брикетах від відходів товарного соняшнику.

«За тепловіддачею такі брикети рівні дубовим дровам, завдяки чому в приміщенні підтримується оптимальна температура протягом усього опалювального сезону», — розповів генеральний директор компанії Сергій Бондаренко.

За його словами, виробництво соняшникового брикетів — один з найоптимальніших методів енергозбереження в АПК. А при підрахунку витрат на опалення, якщо порівняти з російським газом, вони дають кілька сотень % економії.

«Агрофірма встановила свою лінію для виробництва таких брикетів. Ми не займаємося комерційним виробництвом, але повністю задовольняємо власні потреби. Це дає нам невелику незалежність від монополії газових господарств, а також економічну ефективність. Якби ми використовували газ чи електроенергію, то навряд чи змогли б опалювати ці приміщення, адже їх площі чималі, а вартість газу сьогодні дуже висока», — підкреслив керівник «Вікторії».

За матеріалами: АгроПортал.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: