НОВИНИ

Через проблеми з яйцями та курятиною в РФ заговорили про споживання сосисок із личинок мух

15.01.2024 18:05
14134236__large

На тлі зростання вартості яєць та курятини в Росії у тамтешньому уряді виникла суперечка про майбутнє виробництво їжі. Віцепрем’єрка Вікторія Абрамченко закликала не годувати росіян сараною та личинками мух, як планував віцепрем’єр Денис Мантуров. Про це повідомляє Патріоти України, пише agronews.ua.

“Якщо ви про цвіркунів та личинок комах, то не треба людей цим годувати. Ми ж із комах пропонуємо робити корми для риби”, – закликала Абрамченко.

Зауважимо, понад рік тому Мантуров виступив із пропозицією “попрацювати з ментальністю росіян”, щоб привчити їх їсти личинок мух. У жовтні 2023 року ця ініціатива була закріплена спеціальним розпорядженням про новий порядок розведення мух чорна львинка, підписана прем’єром Михайлом Мішустіним.

За словами директора консалтингової компанії “Юнікон” Віктора Єременка, великі постачальники продуктів із перероблених комах пропонують ринку зроблені з них компоненти для котлет, ковбас, сосисок та набір для білкових батончиків.

А професор РАН, заввідділення російського Федерального дослідницького центру тваринництва Роман Некрасов каже, що комахи стають своєрідною мініхудобою, яку можна вирощувати для харчування людини.


Перегляди: 20
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: