НОВИНИ

Через перепади електроенергії може згоріти техніка: що потрібно знати українцям

16.11.2022 19:02
AdobeStock_431660587-scaled-1-e1643980431394

В Україні внаслідок відключення електроенергії може виникнути перепад напруги. Через такий перепад під загрозою виявляться всі електроприлади, що включені в мережу. Щоб уникнути поломки, необхідно відключати електроприлади з мережі та використовувати стабілізатори напруги. Про це йдеться у матеріалі OBOZREVATEL, пише agronews.ua.

Окремі стабілізатори для побутової техніки можуть захистити у випадку, якщо напруга збільшиться до 280 Вольт, при більшому стрибку стабілізатор може згоріти.

Як правильно користуватися електроприладами: прості поради

Вимикати всі електроприлади з мережі. Під час відключення електроенергії це обов’язково, оскільки після подачі струму можуть бути перепади напруги. Але і у випадку, якщо у вас не відключали струм, варто всі прилади відключати від мережі. Справа в тому, що навіть у режимі очікування вони використовують електроенергію.

Вмикати електроприлади по черзі. Якщо у вас не було електроенергії, а після її увімкнення ви одночасно почали використовувати і телевізор, і комп’ютер, і пральну машину, це створює великий стрибок напруги. Тому найкраще чекати включення світла з увімкненим освітленням у тій кімнаті, в якій ви знаходитесь. Тільки через півгодини можна поступово і по черзі використовувати електроприлади, які вам потрібні.

Нормування та графіки. Електричний бойлер, пральну машинку потрібно використовувати лише у нічний період. Тоді немає небезпеки надмірного навантаження системи. Також важливо додати, що від деяких звичних благ цивілізації в період енергетичної кризи краще відмовитися зовсім. Між електрочайником воду можна підігрівати на звичайній конфорці, замість тостеру смажити хліб на сковорідці, замість електричної кавоварки використовувати турку.


Перегляди: 15
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: