НОВИНИ

Чехія збирається спростити працевлаштування українців

26.01.2019 14:38

Роботодавці Чехії всерйоз стурбовані дефіцитом робочих рук і вельми активно лобіюють спрощення працевлаштування для громадян не з країн Євросоюзу. Вимоги до місцевої влади підтримала і Торгова палата Чехії, пише UBR.

Щорічний дефіцит робочих в країні досягає майже 100 тис. осіб. Наприклад, в 2018 році на 320 тис. відкритих на чеській біржі праці вакансій, було всього 230 тис. претендентів. Це офіційні дані. Реальна картина більш гнітюча.

Незважаючи на це, влада Чеської республіки поки відкладає розгляд цього питання, побоюючись, що наплив дешевої робочої сили знизить рівень оплати праці самих чехів.

Чеський уряд запропонувало альтернативу – поступово збільшувати офіційні оклади чеським фахівцям і залучати працівників з країн-членів ЄС, де більш критична ситуація з безробіттям.

Але роботодавці виступили різко проти відзначаючи, що проблеми з дефіцитом кадрів потрібно вирішувати оперативно, оскільки дефіцит працівників величезний, а на втілення урядової пропозиції буде потрібно багато часу.

Брак працівників в Чехії очевидний, тому, вважають експерти, уряд скоро здасться і все ж розгляне спрощення процедури працевлаштування для заробітчан вже в 2019 році.

Однак у порівнянні з Польщею, в Чехії поки що працює не так багато українців. Це пов’язано з проблемою отримання робочої візи. Але бажаючих попрацювати на чеську економіку більш ніж достатньо.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: