НОВИНИ

Частині нового врожаю загрожує залишитися у полі

30.05.2022 10:03
18_main

Якщо проблеми логістики не вирішать – кукурудзу зберуть лише частково, і вона залишиться стояти у полі. Про це повідомляє landlord.ua, пише agronews.ua.

Проблема із постачанням агропродукції з України проявиться особливо гостро вже через два місяці, коли на полях достигне новий урожай, який треба буде завантажувати у сховища. Про це в інтервʼю Deutsche Welle розповів зернотрейдер Віталій Лавров.

Він нагадав, що наразі порти, які не змогли вивезти зерно — заповнені, складські приміщення, які мають залізничну логістику хоч і розвантажуються, але дуже повільно, тому складувати новий урожай буде нікуди.

“Це призведе до того, що врожай таких зернових, як пшениця і ячмінь, імовірно, зберуть, так само як рапс і соняшник, а ось “кукурудзу зберуть лише частково, і вона залишиться стояти у полі”, – сказав він.

За прогнозами зернотрейдера, унаслідок цього український ринок буде повністю забезпечений продовольством.

“Але Україна не зможе постачати зернові за укладеними раніше контрактами і робити те, що робила останні 15 років, – забезпечувати шосту частину потоку пшениці у світі”, – зазначає він.

Довідка: До російського вторгнення щомісячний експорт зернових з України становив від п’яти до шести мільйонів тонн на місяць. За перший місяць російського вторгнення, у березні, експорт склав лише близько 200 тисяч тонн.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: