ВАЖЛИВО

Болгарія озвучила умову для скасування заборони на ввезення аграрної продукції з України

06.05.2023 16:10
8972734-export

Національна заборона Болгарії на деякі товари, що надходять з України, буде скасована після того, як набудуть чинності заходи ЄС щодо стабілізації ринку, узгоджені наприкінці квітня. Про це повідомляє Euractiv, пише agronews.ua.

Зіштовхнувшись з тим, що Польща, Угорщина, Болгарія, Румунія та Словаччина заборонили українську продукцію, щоб захистити місцеві ринки від потоку української аграрної продукції, Європейська комісія запропонувала ряд заходів щодо стабілізації ринку.

В уряді країни підтвердили, що Болгарія скасує свою заборону з дати, коли заходи ЄС набудуть чинності. Деякі заходи ЄС включають другий фінансовий пакет для підтримки фермерів з найбільш постраждалих країн у розмірі 100 млн євро та активацію надзвичайних захисних заходів відповідно до чинного Регламенту про автономні торговельні заходи щодо чотирьох продуктів: пшениці, ріпаку, насіння соняшнику та кукурудзи, ввезення яких з України тимчасово заборонено.

Європейська комісія планує регулярно проводити моніторинг інших товарів та, у разі коливань на ринку, хоче запроваджувати захисні механізми. Крім того, Європейська комісія впроваджуватиме заходи щодо покращення логістики та транзиту товарів з України.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: