НОВИНИ

Біотехнологічний стартап вироблятиме какао, культивоване із клітин

05.03.2024 18:20
7

Інвесторами стартапу у початковому раунді стали четвертий за величиною банк у Швейцарії Zürcher Kantonalbank, виробник шоколаду Max Felchlin, а також інші компанії зі Швейцарії та США. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

Залучене фінансування Food Brewer спрямує в дослідження та розробку нових ліній клітин, розширить виробництво та розробить власну бізнес-модель.

Щоб виробляти звичні інгредієнти – каву та какао – інноваційним способом, стартап успішно створив лінії клітин зі зразків рослин та сформував технологію вирощування у контрольованих умовах за допомогою біореакторів. 

Також Food Brewer заручився підтримкою цюрихської компанії Fruitful AI, щоб використовувати інноваційні алгоритми для відстеження росту клітин рослин за допомогою зображень.

Інноваційний процес вирощування какао починається із біопсії клітин рослин. Далі вони зростають у біоректорі. Коли клітини досягають бажаної біомаси, їх збирають, сушать і обсмажують.

Food Brew ще має отримати необхідні дозволи від регуляторів ЄС для комерціалізації какао майбутнього. Проте стратегічний інвестор стартапу Max Felchlin уже встиг  поекспериментувати з какао-порошком для виробництва інноваційних шоколадних цукерок. Деякі компанії зі США також виявили інтерес до імпорту какао для тестування.



Перегляди: 25
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: