НОВИНИ

Без агропродукції України європейське сільське господарство не витримає, – Качка

01.04.2020 16:02
WhatsApp Image 2020-04-01 at 15.26.44

Під час глобальної пандемії коронавірусу продукція України матиме велику роль у продовольчій безпеці по всьому світу.Про це розповів заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та торговий представник України Тарас Качка.  Пише agronews.ua з посиланням на ZN.UA.

«Україна є нетто-експортером, тобто виробляємо більше, ніж споживаємо. Українська аграрна промисловість «годує увесь світ», експортуючи соняшникову олію та кукурудзу», прокоментував Тарас Качка.

 Однак, за словами заступника міністра,  зовнішня торгівля пшеницею має здійснюватись дуже обережно, щоб не призвести до нестачі в Україні. А деякі традиційні продовольчі товари в Україні не перекривають попит власною промисловістю.

«Є ринки, де ми залежимо від імпорту, наприклад, як не дивно,  це гречка. Тут ми маємо негативну тенденцію скорочення посівних площ в Україні. Це пов’язано зі зміною клімату та структури українського сільського господарства. Посіви гречки мігрують у більш сприятливі регіони. Тому у нас зростає частка імпорту в такому товарі як улюблена українцями гречка», – зазначив Качка.

«У нас є запит навіть до Австралії – стосовно того, щоб на нас поширили загальну систему преференцій, тому що в нинішніх умовах зменшення мита навіть на 5 відсоткових пунктів дає можливість економічно вигідно продавати продукцію з України до Австралії. Тобто ми є глобальним гравцем», – розповів Тарас Качка.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: