АГРО-БЛОГ

BEDNAR збільшив продажі техніки в Україні на майже 60%

11.01.2024 15:55
photo_2023-12-22_17-19-49

Михайлом Кришко, директором BEDNAR в Україні в агро-блозі для Agronews.ua розповів про результати 2023 року, бачення наступного року та багато інших цікавих тем.

Про результати 2023 року

Загалом ми відчутно зросли в цьому році. Якщо рахувати в кількості, то ми зросли на 57% порівняно з 2022 роком, а в грошовому вимірі на 68%.

Різниця у таких показниках пояснюється тим, що цього року збільшилася частка продажу посівної техніки, яка звісно дорожча за ґрунтообробний агрегат.

Треба зазначити, що 2022 рік був шоковим і далеко не найкращим, тож цього року ми вже виходимо на показники 20-21 років.

Найбільш популярними моделями цього року стали дискатори SWIFTERDISC, компактори SWIFTER, глибокорозпушувачі TERRALAND та зернові сівалки OMEGA. Цього року ми достатньо гнучко відносилися до замовлень дилерів, які з обережністю замовляли більш популярні моделі техніки. Тому бачимо чотири основні групи продуктів BEDNAR цього року.

Побачили цікаву статистику, якщо говорити про географію продажів, то одними з лідерів у нас є якраз прифронтові регіони, такі як Дніпро, Суми, Харків та інші.

Як ми бачимо з аналітики імпорту, ринок ґрунтообробної техніки ще дещо знизився цього року, але наша доля ринку в наших сегментах зросла з 10% у 2022 році до 16% цього року. По пневматичним зерновим комплексам ми знаходимося в топ 5 найбільших імпортерів в Україні 2023 року.

Про новинки 2024 року

Наступного року українські поля побачать ряд наших новинок. В тому числі вони були представлені на виставці Agritechnica 2023. Це сівалка для смугового посіву MATADOR MO, на яку вже є перші замовлення.

Загалом такі стріптільні сівалки мають достатньо великий попит в Україні, тож я бачу тут великі можливості. Також ми плануємо привести широкозахватну 12-метрову сівалку EFECTA CM з великим бункером на 12 000 л.

Наступного року плануємо провести ряд демонстраційних посівів в різних регіонах країни. На літній сезон плануємо привести ще одну цікаву новинку, сівалку для прямого посіву DIRECTO NO, а також стерньовий культиватор FENIX PROFI, що також вже на виставці зацікавив ряд аграріїв з України.

Про очікування наступного року

Головними факторами наступного року будуть звісно ж війна, логістика, ціни на зерно, і на ці фактори ми не можемо вплинути. Але не дивлячись на все це, ми маємо оптимістичні погляди. Наші очікування, що рік буде складнішим за 2023, але при цьому успішнішим.

Про оптимізацію робочих процесів в умовах обмежених фінансових ресурсів

Філософією BEDNAR є виробництво багатофункціональних агрегатів, які виконують більше операцій за один прохід, що дозволяє аграрію економити час та фінансові ресурси. І це вигідно відрізняє нас від інших виробників.

Візьмемо для прикладу наші дискатори SWIFTERDISC. На відміну від інших «аналогів» дані агрегати використовуються не тільки як лущильники, а і як передпосівні «культиватори». Це можливо завдяки ряду конструктивних рішень та спеціальним А-дискам. Також ми можемо обладнати дискатор висівним апаратом для висіву сидератів або внесення мікродобрив.

Чи можемо поглянути на сівалки OMEGA, які працюють як за традиційною та мінімальною технологіями, так і по стерні. OMEGA висіває як зерно-бобові так і олійні культури. Цікаво, що ми все частіше спостерігаємо, як наші клієнти сіють соняшник даною сівалкою, при цьому отримують приблизно ті ж врожаї, що й якісною просапною сівалкою.

Також в сегменті глибокорозпушувачів ми пропонуємо не тільки розпушення ґрунту. Все активніше застосовується технологія локального внесення добрив, яку ми представляємо вже багато років. Це дозволяє нашим клієнтам економити від 20 до 40% на добривах, паливі, тощо. Крім того модель TERRALAND PROFI пропонує додатковий дворядний дисковий коток, який подрібнює грудку та вирівнює поверхню поля. Після даного агрегату наші клієнти зазвичай весною закривають вологу та сіють. Тобто значно скорочується кількість операцій.



Перегляди: 215
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: