НОВИНИ

БЕБ України забезпечило відшкодування експортером сої 4,2 млн грн завданих державі збитків

08.06.2024 13:05
photo_5404549050583341897_y-960x960

Детективи територіального управління Бюро економічної безпеки України в Одеській області скерували до суду справу за фактом ухилення від сплати податків щодо компанії-експортера сільськогосподарської продукції, повідомляє пресслужба відомства, пише  agronews.ua.

Як йдеться в повідомленні, в результаті аналізу роботи експортерів сільгосппродукції фахівці теруправління встановили підприємство, що не мало підтверджень походження продукції у податковій звітності. Надалі досудовим розслідуванням було встановлено, що головний бухгалтер підприємства умисно не відобразив у податковій звітності дохід від вартості сої.

«Товар фактично купили за готівку та поставили на баланс підприємства, з чого мали сплатити податок на прибуток. Такі дії призвели до ухилення від сплати 4,2 млн грн податків», – уточнили в БЕБ, додавши, що під час досудового розслідування підприємство перерахувало до бюджету вказану суму несплачених податків.

Також повідомляється, що наразі головному бухгалтеру підприємства повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 212 Кримінального кодексу України. Справу скеровано до суду.



Перегляди: 39
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: