АНАЛІТИКА

Ціни на томати різко зросли

30.10.2023 07:11
Ціни на томати різко зросли

Українські тепличні комбінати продовжують інтенсивно підвищувати ціни на томат, повідомляють аналітики проєкту EastFruit, пише agronews.ua.

Нагадаємо, підвищувальний ціновий тренд на ринку тепличного томата в Україні встановився ще попереднього тижня. Таку ситуацію аналітики ринку пов’язують з досить істотним зниженням пропозиції даної продукції на ринку на тлі досить високого попиту на тепличні томати.

Так, наразі тепличні томати вже надходять у продаж по 55-65 грн/кг ($0,48-0,51/кг), що в середньому на 17% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Як зазначають гравці ринку, поставки цієї продукції з місцевих тепличних комбінатів на сьогодні досить малооб’ємні та нестабільні. Так, у більшості стаціонарних тепличних комбінатів дозрівання томатів сильно сповільнилося через похолодання, а поставки цієї продукції з парникових теплиць припинилися і зовсім. Ба більше, компенсувати брак пропозиції місцевих тепличних овочів користуючись з імпортної продукції продавцям поки що не вдається.

Як результат, наразі тепличні комбінати України вже ведуть реалізацію томатів у середньому на 20% дорожче, ніж наприкінці жовтня 2022 року. Однак при цьому ключові гравці ринку відзначають, що подорожчання місцевого томата вже почало провокувати зростання поставок цієї продукції із зовнішнього ринку.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: