ТЕХНОЛОГІЇ

Аквамарин: зростання в складні часи

21.02.2024 15:22

Риба та морепродукти – це справжня скарбниця поживних речовин для людського організму. Вони містять повноцінний білок, фосфор та кальцій, котрі зміцнюють кістки та зуби. Тут присутня велика кількість мікроелементів, магнію та калію, вітамінів групи В. І звичайно ж, надкорисні Омега-3 жирні кислоти. Саме завдяки ним вживання риби покращує роботу мозку, імунної системи, кровоносних судин.

Для виготовлення рибних консервів “Аквамарин” не використовуються консерванти. Риба під час консервування проходить термічну обробку за високих температур. Це знищує небезпечні мікроорганізми і значно збільшує час зберігання продукції. Консервована риба цілком стерильна, а консерви – герметичні. В них залишаються вітаміни, кальцій, натуральний рибний білок. Кальцій з консервованої риби навіть краще засвоюється, адже кістки риб стають м’якими. Такі консерви корисні для людей, які страждають від нестачі кальція, зокрема — для літніх людей.

В середньому в рибі близько 22% білка, а деякі види риби навіть перевершують м’ясо за його вмістом. Тому рибні консерви – чудове джерело легкозасвоюваного білка. Білок риби корисніший і краще засвоюється, ніж білок яловичини чи свинини. Люди, які вживають рибу замість м’яса, мають здоровішу серцево-судинну систему і живуть довше.

Аквамарин нарощує обсяги виробництва

Консерви торгової марки «Аквамарин» від Інтеррибфлот виготовляються з високоякісної сировини на рибопереробному заводі “Південний” в Одеській області. Це підприємство з 24-х річною історією сьогодні є сучасним виробництвом. Воно розташоване у м. Білгород-Дністровському, де працює рибопромисловий коледж, тож підприємство не відчуває нестачі найціннішого ресурсу — кадрів.

«Під час війни Інтеррибфлот збільшив випуск консервів до 3 млн банок на місяць», — повідомляє співвласник Інтеррибфлот Андрій Чуклін, — «Завод випускає більше шести десятків видів продукції під брендами «Аквамарин», «IRF», «МОРЕ».

Продукція «Аквамарин» має стратегічне значення в умовах війни як джерело якісного харчування тривалого зберігання. З початку російського вторгнення це оцінили наші військові, адже компанія безперебійно постачає їм рибні консерви. 

Компанія вклала у модернізацію виробництва консервів «Аквамарин» значні кошти, на заводі було повністю оновлено котельню та встановлено сучасні системи фільтрації викидів. Це дозволяє економити паливо та знизити шкідливий вплив на довкілля. Планується і реконструкція санітарних приміщень для персоналу.

«Безперебійну роботу виробництва забезпечують потужні генератори, оновлено мийні машини, збільшено потужності зі стерилізації консервів та створені нові робочі місця», — розповідає засновник групи Інтеррибфлот Григорій Луцай.

Наявність під час війни на полицях магазинів рибних консервів під брендом «Аквамарин» є результатом суттєвих зусиль по збереженню виробництва в Україні. Інтеррибфлот усвідомлює відповідальність яка лежить на бізнесі. Компанія планує продовжувати роботу, сплачувати податки та підтримувати країну в складні часи війни.


Перегляди: 29
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: