Риба та морепродукти – це справжня скарбниця поживних речовин для людського організму. Вони містять повноцінний білок, фосфор та кальцій, котрі зміцнюють кістки та зуби. Тут присутня велика кількість мікроелементів, магнію та калію, вітамінів групи В. І звичайно ж, надкорисні Омега-3 жирні кислоти. Саме завдяки ним вживання риби покращує роботу мозку, імунної системи, кровоносних судин.
Читай нас також у Viber та Telegram.
Для виготовлення рибних консервів “Аквамарин” не використовуються консерванти. Риба під час консервування проходить термічну обробку за високих температур. Це знищує небезпечні мікроорганізми і значно збільшує час зберігання продукції. Консервована риба цілком стерильна, а консерви – герметичні. В них залишаються вітаміни, кальцій, натуральний рибний білок. Кальцій з консервованої риби навіть краще засвоюється, адже кістки риб стають м’якими. Такі консерви корисні для людей, які страждають від нестачі кальція, зокрема — для літніх людей.
В середньому в рибі близько 22% білка, а деякі види риби навіть перевершують м’ясо за його вмістом. Тому рибні консерви – чудове джерело легкозасвоюваного білка. Білок риби корисніший і краще засвоюється, ніж білок яловичини чи свинини. Люди, які вживають рибу замість м’яса, мають здоровішу серцево-судинну систему і живуть довше.
Аквамарин нарощує обсяги виробництва
Консерви торгової марки «Аквамарин» від Інтеррибфлот виготовляються з високоякісної сировини на рибопереробному заводі “Південний” в Одеській області. Це підприємство з 24-х річною історією сьогодні є сучасним виробництвом. Воно розташоване у м. Білгород-Дністровському, де працює рибопромисловий коледж, тож підприємство не відчуває нестачі найціннішого ресурсу — кадрів.
«Під час війни Інтеррибфлот збільшив випуск консервів до 3 млн банок на місяць», — повідомляє співвласник Інтеррибфлот Андрій Чуклін, — «Завод випускає більше шести десятків видів продукції під брендами «Аквамарин», «IRF», «МОРЕ».
Продукція «Аквамарин» має стратегічне значення в умовах війни як джерело якісного харчування тривалого зберігання. З початку російського вторгнення це оцінили наші військові, адже компанія безперебійно постачає їм рибні консерви.
Компанія вклала у модернізацію виробництва консервів «Аквамарин» значні кошти, на заводі було повністю оновлено котельню та встановлено сучасні системи фільтрації викидів. Це дозволяє економити паливо та знизити шкідливий вплив на довкілля. Планується і реконструкція санітарних приміщень для персоналу.
«Безперебійну роботу виробництва забезпечують потужні генератори, оновлено мийні машини, збільшено потужності зі стерилізації консервів та створені нові робочі місця», — розповідає засновник групи Інтеррибфлот Григорій Луцай.
Наявність під час війни на полицях магазинів рибних консервів під брендом «Аквамарин» є результатом суттєвих зусиль по збереженню виробництва в Україні. Інтеррибфлот усвідомлює відповідальність яка лежить на бізнесі. Компанія планує продовжувати роботу, сплачувати податки та підтримувати країну в складні часи війни.