НОВИНИ

Агроекспорт на кордонах з ЄС впав на найнижчій рівень з початку війни

15.03.2024 11:21
5

Темпи передачі вагонів із зерном на кордонах з ЄС впали на найнижчій рівень з початку війни. Водночас росте кількість відправлень агропродукції до чорноморських портів. Про це повідомляє USM, пише agronews.ua.

Середньодобовий показник передачі вагонів через залізничні переходи на західних кордонах з ЄС складає 299 одиниць на добу. За даними аналітиків Spike Brokers, це стало найнижчим рівнем з початку війни.

«Перенасиченість європейського ринку залишками минулого року та не здатність європейських залізничних операторів вчасно реагувати фрахтовими ставками на зміну кон’юнктури товарного ринку не дозволило українській продукції вчасно знайти збут суходолом на європейському ринку в найближчі 5 місяців»,— йдеться у повідомленні.

Ставки фрахту залізничним транспортом по Європі знизилися на 10% відносно індикацій минулого тижня. Логістика в Європі намагається знайти завантаження, коригуючи ставки донизу.

Водночас росте кількість відправлень агропродукції до чорноморських портів, туди прямує 6200 вагонів. 

Середньодобова потужність вивантаження вагонів в портах Чорного моря коливається в межах від 1220 до 1500 вагонів на добу.

Зазначимо, ставки фрахту залізничного перевезення в Україні також знижуються. Зменшення залишків агропродукції сповільнює активність фермерів та трейдерів у відвантаженнях.



Перегляди: 40
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: