НОВИНИ

Аграрії критично не встигають реалізувати продукцію

06.03.2023 09:18
grain-port669

Через складну і довгу логістику фермери не встигають продати урожай та закупити все необхідне для посівної — паливно-мастильні-матеріали, мінеральні добрива та інші ресурси. Часу немає, адже деякі роботи не можна перенести на більш пізній термін. Про це повідомив керівник та засновник ПП «Андріївка» (Харківська обл.) Микола Пивовар під час пресконференції «Посівна-2023 під загрозою зриву», пише agronews.ua.

«Сьогодні маємо проблеми з прийманням і перевезенням зерна, ми не готувалися до реалізації сільгосппродукції на таку відстань. Зазвичай ми здавали зерно на елеватори, які знаходяться поруч у межах 100-150 км. А зараз вимушені возити збіжжя за 1 тис. км», — констатує Микола Пивовар.

За його словами, перевезення продукції «Укрзалізницею» не завжди доречне і вигідне для підприємства, тому використовують переважно автотранспорт. При цьому плече «Харків-Ізмаїл» складає 1 тис. км в один бік. Тобто машина в дорозі знаходиться щонайменше 4 дні, якщо без черг. 

«Наразі в нашому господарстві залишилися нереалізованими близько 40% продукції. Якщо брати озиму пшеницю, із зібраного врожаю 2022 року реалізовано близько 15%, соняшнику — 50%, кукурудзу закінчили збирати в кінці лютого й лише почали її дороблювати для реалізації», — зауважує Микола Пивовар.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: