НОВИНИ

75% зареєстрованих у ДАР — селяни-одноосібники

25.01.2023 08:09
it-farm-685

Понад 95 тис. аграріїв зареєструвалися у Державному аграрному реєстрі за 5,5 місяців його існування. Про це говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України, пише agronews.ua.

«Найбільша кількість — 75% зареєстрованих — є селянами-одноосібниками, у той час як 25% — це ФОПи та юридичні особи», — уточнили у міністерстві.

У розрізі областей безперечним лідером за кількістю агровиробників, зареєстрованих у ДАР, є Миколаївська область — понад 9 тис. реєстрацій з серпня минулого року. Високі показники реєстрації фермерів у ДАР також мають Кіровоградська і Дніпропетровська області — майже 6 тис. фермерів від кожної, Вінницька і Волинська — понад 5,5 тис. реєстрацій від кожної. До показника 5 тис. реєстрацій впритул наблизились Одеська та Хмельницька області. Позитивну динаміку реєстрації у ДАР демонструють Полтавська — понад 3,5 тис., Рівненська — понад 3 тис., Житомирська і Чернігівська області — майже 3 тис. Агровиробники продовжують активно реєструватися у Державному аграрному реєстрі.

«За час роботи ДАР відбулося чимало оновлень, неодноразово розширювався функціонал та інструментарій платформи. Повноцінно впроваджені коштом Європейського Союзу та інших іноземних партнерів 4 програми підтримки малих агровиробників — бюджетна субсидія на 1 га сільгоспугідь і спеціальна бюджетна дотація на ВРХ (корови) усіх напрямів продуктивності (50 млн євро); перша гуманітарна допомога у вигляді засобів тимчасового зберігання зерна (рукавів) місткістю 200 т, реалізована у партнерстві з Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО); у продовження цієї програми — реєстрація для отримання комплектів спеціальної техніки для завантаження/розвантаження зернових рукавів», — додали у міністерстві.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: