НОВИНИ

Україна та Білорусь вирішили разом розвивати судноплавство на Дніпрі

07.02.2020 10:31
ek_dnipro_ds11_771x517

Україна та Білорусь розробляють “дорожню карту” з розвитку судноплавства по Дніпру. Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, передає БЕЛТА.

“Ми обговорили більш детальну “дорожню карту”, як будемо розвивати все водне сполучення по Дніпру. В тому числі й у Нижніх Жарах, де Білорусь планує будувати порт”, – повідомив міністр.

За його словами, українська сторона зараз готує техніко-економічне обгрунтовання, щоб почати днопоглиблювальні роботи та пройти всі необхідні екологічні експертизи.

Що стосується термінів, то тут, за його словами, багато що залежить від законодавства. Так, українській стороні належить визначитися з фінансовою моделлю.

“Днозакріплювальні роботи проводять не одноразово. Тут достатньо витрат (необхідно підтримувати експлуатацію, шлюзи тощо). Залежно від того, в якій редакції буде законодавство, ми будемо запускати ту чи іншу модель. Але, звичайно, бажано пройти всі етапи протягом року”, – пояснив він.

“З приводу Прип’яті – по днопоглиблювальним роботам ми провели тендер наприкінці 2019 року, – також зауважив міністр. – Робота буде проводитися на ту паспортну глибину, яку ми обговорили на Форумі регіонів за участі президентів України та Білорусі. Поки що ми йдемо по плану й виходимо на кінець весни”, – повідомив він.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: