НОВИНИ

«Згуртовані громади»: Маківська громада зібрала понад 2500 т помідор

10.10.2024 12:15
«Згуртовані громади»: Маківська громада зібрала понад 2500 т помідор

У Михайлівському старостинському окрузі Маківської сільської громади, що на  Хмельниччині, зібрали понад 2500 т помідор.

Насіння овочів від компаній Enza Zaden та Syngenta мешканці громади отримували цієї весни в межах проєкту «Згуртовані громади», яку реалізовує Всеукраїнська асоціація громад за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО.

Загалом насіння роздали понад 50 сім’ям. Серед тих, кому вдалось виростити добрий врожай, – ті, хто змушений був покинути через війну свої домівки і переїхати в більш безпечні місця, подалі від бойових дій, зокрема у Маківську громаду.

Для вирощення розсади людям віддали теплиці колишньої школи. А вже з отриманої розсади на земельних ділянках вирощували помідори. 

Screenshot 2

Як розповіла староста Михайлівського старостинського округу Маківської сільської ТГ Лариса Вікторівна Кернична, врожай помідорів був дуже добрим.

«Люди дуже хвалили насіння, його навіть фітофтори не брали. Нічого не гнило, врожаї добрі і досі збираємо. Зрештою така допомога була дуже важлива для нас, особливо для тих, хто переїхав до нас з інших громад. В умовах війни, коли кожна допомога важлива, коли ціни зросли, отримати насіння, а потім такий врожай – справжня радість», – поділилась вона. 

Whatsapp Image 2024 10 08 At 12.40.50 768x1024

Проєкт “Згуртовані громади” – це допомога, спрямована на підтримку стійкості та життєздатності громад в умовах війни через своєчасну логістику товарів першої необхідності, а також ресурсів для агровиробництва.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: