НОВИНИ

Єврокомісія може повернути мита на українські яйця і цукор

21.06.2024 13:07
Єврокомісія може повернути мита на українські яйця і цукор

Європейська комісія готується відновити мита на українські яйця після того, як Україна вичерпала квоти на їх постачання до ЄС, згодом можуть розглянути й питання цукру. Про це повідомляє mind, пише agronews.ua.

Очікується, що Європейський Союз продовжить обмежувати імпорт основних продовольчих товарів з України. Зокрема, імпорт яєць з України досяг певного рівня, що означає запровадження мит протягом наступних двох тижнів, про це повідомив представник ЄС для Euronews.

За словами торгових експертів, імпорт цукру також під увагою виконавчої влади ЄС.

Якщо обсяг імпорту цукру досягне встановленого ліміту, мита будуть повторно запроваджені максимум протягом 14 днів. За даними двох джерел Euronews, постачання цукру вже перевищило межу для активації захисного механізму.

Ситуацію уважно відстежує асоціація ЄС, що представляє європейських споживачів цукру в секторі харчових продуктів і напоїв (CIUS), яка занепокоєна обмеженням обсягу імпорту ключового товару для переробки їхньої продукції.

«Ми побоюємося, що найближчими роками обсяг цукру буде недостатнім для задоволення попиту ринку ЄС», – зазначив речник CIUS у коментарі Euronews.



Перегляди: 47
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: