НОВИНИ

Як виростити гарний врожай брюссельської капусти

13.06.2024 19:25
Як виростити гарний врожай брюссельської капусти

Брюссельська капуста є популярним овочем серед любителів здорового харчування. Цей маленький зелений овоч не тільки смачний, але й багатий на поживні речовини, такі як вітаміни С і К, фолієва кислота, калій і магній. Для успішного вирощування брюссельської капусти необхідно слідувати певним крокам від посіву до збирання. Про це повідомляє Сад й огород, пише agronews.ua.

Посів брюссельської капусти зазвичай починається навесні, коли ґрунт нагріється до 10-12 градусів Цельсія. Цей овоч віддає перевагу сонячним місцям і родючим, добре дренованим грунтам. Насіння можна посіяти безпосередньо в ґрунт або почати вирощування розсади за кілька тижнів до того, як вона буде пересаджена на грядки. Розсаду слід висаджувати на глибину близько 1 см і дотримуватись інтервалів між рослинами близько 45 см.

Після сівби необхідно забезпечити брюссельській капусті достатню кількість вологи, особливо у періоди посухи. Регулярний полив допомагає забезпечити зростання та розвиток рослин. Оптимальним рішенням буде організація крапельного поливу.

Також важливо регулярно прополювати грядки та видалити бур’яни, щоб запобігти конкуренції за поживні речовини.

Брюссельська капуста потребує додаткового харчування, особливо азотом, фосфором та калієм. Це можна досягти за допомогою органічних або мінеральних добрив, які слід вносити у ґрунт відповідно до інструкцій на упаковці.

Брюссельська капуста готова до збирання приблизно за 3-4 місяці після посіву. Строки збору залежать від сорту та умов вирощування. Овочі збираються, коли їх розмір досягає приблизно 3-4 см у діаметрі. При зборі слід обережно відривати качани, щоб не пошкодити стебла та листя. Збираючи капусту в міру дозрівання, можна продовжити сезон збирання та збільшити врожай.

Зібрану брюссельську капусту можна зберігати у холодильнику у пластиковому пакеті чи контейнері протягом кількох тижнів. Однак найкраще вживати овоч свіжим , щоб зберегти його поживні властивості та смак.

Вирощування брюссельської капусти може бути захоплюючим та дивовижним досвідом для садівників. Дотримуючись вказаних вище кроків, можна отримати рясний урожай цього смачного та поживного овочів. Свіжі капустяні капустяні брюссельські додадуть вашому столу яскравість і смак, а також збагатять ваш раціон цінними поживними речовинами.



Перегляди: 45
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: