НОВИНИ

Вчені почали робити морозиво з повітря

24.06.2023 18:16
Вчені почали робити морозиво з повітря

Сінгапурський ресторан Fico створив перший у світі шоколадний десерт, виготовлений з інгредієнтів найбільш стійкого білка у світі Solein, отриманого з повітря. Про це повідомляє фінська харчова технологічна компанія Solar Foods, яка розробила цей білок, пише agronews.ua.

Як зазначається, ресторан отримав схвалення регулюючих органів Сінгапуру для комерційного використання Solein минулого року.

«Це перший випадок в історії, коли їжа, вироблена без жодного зв’язку з фотосинтезом і сільським господарством, стала доступною для широкого загалу. Унікальне морозиво замінює молочні продукти Solein, найбільш екологічно чистим білком у світі, і виключає тварину з ланцюжка», — говориться у повідомленні компанії.

Білок Solein виробляється за допомогою біопроцесу, який живить мікроби вуглекислим газом, воднем і киснем разом із невеликою кількістю поживних речовин. Результатом є харчова сировина, яка містить 65-70% білка, 5-8% жиру, 10-15% харчових волокон і 3-5% мінеральних речовин з поживним складом, подібним до сої або водоростей.

Очікується, що Solein можна буде використовувати для заміни інших білкових продуктів. 



Перегляди: 9
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: