АНАЛІТИКА

В Україні зросли ціни на зернові та олійні культури

14.06.2024 08:06
2

В AgroMarket UUB від Української універсальної біржі оновлено підсумки за період 5 – 11 червня, повідомляє agronews.ua.

Впродовж минулого тижня індикативи на кукурудзу та продовольчу пшеницю демонстрували стійке зростання, проте наприкінці тижня почали зазнавати тиску з боку двох факторів: обмеженої активності на ринку та зниження світових цін. Натомість ціни на фуражну пшеницю, навпаки, протягом усього тижня демонстрували постійне зростання, що пов’язано з високим попитом з боку експортерів.

«Ринок сої в Україні тримався на високих відмітках завдяки зростанню попиту на соєву олію, яке стимулювалося, зокрема, польськими імпортерами. Основними покупцями дешевої української соєвої олії залишаються виробники біодизеля, проте деякі переробники фіксують певне падіння попиту на свою продукцію. За тижневим прогнозом, очікується, що вартість зернових та олійних культур залишатиметься стабільною з можливою незначною корекцією в бік зниження», – зазначають аналітики УУБ.

Цінові індикативи AgroMarket UUB станом на 11 червня:

  • кукурудза – 6 026,66 грн/т (+3,35%);
  • пшениця 2 класу – 6 987,50 грн/т (+1,35%);
  • пшениця 3 класу – 6 444,55 грн/т (+1,40%);
  • пшениця 4 класу – 5 704,46 грн/т (+1,23%);
  • соя – 17 815,84 грн/т (+0,43%).

Минулого тижня ф’ючерси на сільськогосподарську продукцію CBOT впали, причому ціни на пшеницю знизилися через покращення перспектив посівів твердої червоної озимої (HRW), а кукурудза та соєві боби зазнали тиску через посилення посіву.

Щоб ознайомитися з оглядом цінових індикативів ринку, перейдіть у безкоштовний чат-бот для купівлі та продажу аграрної продукції в Телеграм –AgroMarket UUB, далі – «поділитись номером» і обираєте розділ «Аналітика».



Перегляди: 5681
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: