АГРО-БЛОГ

Цифрові рішення для агро – це не про завтра, а вже про сьогодні

07.02.2023 11:45
ддд

Про цифрові рішення для агро та як  бути у тренді. Сергій Гладкий, директор  Української універсальної біржі в агро-блозі AgroNews.UA розповів, як вигідно продати свій врожай без додаткових витрат разом з безкоштовним агро-ботом AgroMarketUUB.

Вирощувати врожай – не проста справа, але продати в потрібному тренді – майже магія. Виробник прагне збути якнайдорожче, покупець – придбати, коли найдешевше. Дві течії, сповнені антагонізмом одне до одного, але які прагнуть до компромісу. Це і є ринок.

Додайте до цього витрати на пошук потрібних контактів, особисті зустрічі, а подекуди й сотні кілометрів – і цей компроміс може здатися надскладним. А як бути з часом? Скільки він коштує для Вас?

На щастя ми живемо в період, коли Ви можете пити каву в улюбленому місці та переглядати в телефоні пропозиції тих, хто з Вами на одній хвилі. Маєте зерно – робите ковток і подаєте заявку. Куштуєте улюблений сніданок – і переглядаєте заявки тих, кому це зерно потрібне. Дивитесь у вікно, а на Ваш телефон приходять пропозиції. Зараз ринок працює саме так.

«Потрібні контакти коштують грошей», – скажете Ви і 99 відсотках будете праві, як, власне, й було до цього часу. Але ми – це саме про той 1 відсоток. У нас немає мети заробити на тому, щоби продавець та покупець знайшли одне одного. Ми набагато амбітніші. Нам потрібен біржовий ринок продукції сільського господарства, якого, нажаль, чомусь немає в Україні – єдиної країни серед топових експортерів світу.

Саме тому даючи щось безкоштовне ринку – ми набагато більше отримуємо від нього – ціни, тренди, попит, пропозицію, розуміння. І саме такий формат для нас виглядає справжнім партнерством.

Лише кілька тижнів, що працює наш безкоштовний телеграм-маркет, вже змінили оцінку власних попередніх очікувань. Той попит на ресурс, який ми отримали, говорить про величезну потребу в інструменті. У свою чергу, почавши аналізувати ринкові коливання на підставі поданих користувачами заявок ми побачили подекуди різні тренди навіть в середині кожного окремого регіону.

Логістика, зберігання, експорт, переробка, зовнішні контракти та цінові індекси – все це і ще багато іншого вже скоро чекає на тих, хто використовує AgroMarketUUB. Над цим вже працюють наші аналітики та відділ біржових операцій. І відповідні дані також будуть безкоштовними. Не місяць, не півроку – а постійно. І саме таким ми бачимо нашу співпрацю.

Окремо хотів би сказати, що для оперативної підтримки зворотного зв’язку з користувачами Українська універсальна біржа має свій контакт-центр, до якого ви можете звернутися з будь-якого питання чи пропозицією. Оператори допоможуть і в питаннях, що стосуються середніх цін регіону та умов постачання. Якщо ви не знаєте, який прайс обрати – вас проінформують про попит і пропозицію. Власне, це ж саме ви може зробити і шляхом запиту в самому телеграм-боті.

Окремого акценту заслуговує і розділ «Ціни трейдерів» у нашому телеграм-маркеті, де ми формуємо інформаційні повідомлення для вас на підставі зібраних на ринку пропозицій експортно орієнтованих компаній. Доступні дані у розрізі культур, регіонів та базисів.

Вже не потрібно купувати газети та моніторити низку ресурсів у пошуках правильного тренду – достатньо дістати з кишені телефон, зайти в AgroMarketUUB і натиснути кнопку «Розпочати». Погодьтеся, це набагато простіше, ніж пройти шлях від слова «посіяти» до слова «продати».



Перегляди: 14
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: