НОВИНИ

В Україні ускладнюється посівна кампанія

05.05.2023 11:29
nazvano-kulturi-yaki-naymenshe-postrazhdayut-vid-viyni

Посівна кампанія 2023 року проходить складно на замінованих територіях України. Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський в інтерв’ю Comments.ua, пише agronews.ua.

«Фермери — народ непосидючий і з тієї категорії людей, які не люблять щось відкладати, адже давно звикли розраховувати в першу чергу тільки на себе, і є багато ініціатив із розмінування, розчищення, і це, очевидно, призводить до певних наслідків, інколи трагічних», — зазначив він. 

І підкреслив, що своїми силами фермери не зможуть вирішити цю проблему, адже на розмінування сконцентровано буде багато державних органів, інших держав, міжнародних органів. 

«Нюанс у цій ситуації — навіть якщо у вас дуже багато грошей, ви цю ситуацію за день не вирішите, бо вам треба навчити людей і зробити цю техніку. Цих людей не тільки в Україні, але й в світі є обмежена кількість, адже ніхто  спеціально не готувався до такої проблеми. Швидко ви таких людей не навчите, тому це все займає час, і ми з цим будемо жити десятки років, і я впевнений, що наступні покоління українців будуть мати з цим справу», — додав міністр. 

Сольський пояснив, що це накладає відбиток особливо на тих територіях, які найближче до фронту, або останнім часом звільнені з окупації.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: