АНАЛІТИКА

В Україні прогнозують суттєве здорожчання хліба

12.10.2023 09:18
ui14907126311

Вже до кінця року в Україні очікується подорожчання хліба на 5 — 10%. Ціни зростуть на весь хлібний асортимент. Вже у жовтні українці помітять підвищення цінників на популярний продукт у межах 5%. Про це повідомив президент Всеукраїнської асоціації пекарів Юрія Дученка, пише agronews.ua.

На суттєве підвищення вплине ряд чинників.

“Уже з жовтня очікується підвищення цін у межах 5%. Відбувається це через високі ціни на пшеницю 2 — 3 класу, здорожчання пального, енергоносіїв. Крім того, на сьогодні в пекарів низькі зарплати, тож їх підвищення вкрай важливе для галузі”, — повідомив експерт.

Експерт зауважив, що зараз ключовими проблемами пекарів є: збереження високої вартості пшениці другого класу, яку використовують для випікання хлібної продукції та недостатня кількість пшениці на українському ринку.

Він зазначив, що наразі вже можна говорити, що до кінця сезону хлібопекарська галузь України недоотримає майже 1 млн тонн пшениці 2 класу.

Зараз в українських супермаркетах ціни на звичайний батон стартують від 21,60 грн. За житній хліб доведеться викласти від 32,70 грн, а за звичайний пшеничний від 29,99 грн.

Ціни на хліб. Фото з сайту Мінфін


Перегляди: 43
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: