НОВИНИ

В Україні найближчим часом зростуть ціни на хліб

05.10.2024 09:08
В Україні найближчим часом зростуть ціни на хліб

Директор Одеського хлібзаводу №4 Віталій Добровольський у коментарі кореспонденту Української служби інформації заявив, що в середині жовтня – на початку листопада хліб в Одесі подорожчає на 12-15%ю Про це повідомляє Південь сьогодні, пише agronews.ua.

Керівник підприємства пов’язує це з підвищенням тарифів на електроенергію та, як наслідок, вартості борошна.

Віталій Добровольський каже, що керівників підприємств вже попередили про здорожчання вартості електроенергії. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг з 1 жовтня підняла для промислових підприємств гранично допустимий тариф відразу на 20%. Наразі юрособи сплачують за електроенергію більше ніж 9 гривень за кіловат. Як підкреслив директор Одеського хлібзаводу №4, за прогнозами вартість кіловату становитиме 11 гривень.

Також керівник підприємства зазначає, що вартість борошна набагато більше залежить від тарифів на електроенергію, ніж вартість хліба. Це пов’язано з тим, що борошно виготовляється виключно на електроенергії. Віталій Добровольський прогнозує, що вартість борошна зросте на 30%. А так як борошно складає біля 35-40% у хлібах, то вартість хлібобулочних виробів зросте на 12-15%.

Зі слів керівника хлібзаводу, вартість кондитерської продукції – круасанів, слойок, печива тощо через пакування та начинки ще залежатиме від курсу валют.

Також Віталій Добровольський проінформував, що якщо взимку не буде світла, то доведеться використовувати генератори, які не пристосовані до цілодобової роботи. І це може спричинити дефіцит хлібобулочних виробів. У такому разі підприємство відмовиться від виробництва дорогих хлібів, будуть випікатися лише масові – ті, що більше користуються попитом.



Перегляди: 38
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: