НОВИНИ

В Україні збільшився імпорт ковбас

25.02.2021 15:27
Variety of sausage products.

В останні роки в Україні значно виросли імпортні поставки м’ясо-ковбасних виробів. В 2020 році імпорт ковбас склав 4,7 тис. тонн, що в 12 разів перевищує показник п’ятирічної давності та в 2 рази більший в порівнянні з попереднім роком. Про це повідомляє Український Клуб аграрного бізнесу, пише agronews.ua.

За результатам 2020 року, було імпортовано 4,7 тис. т м’ясо-ковбасних виробів. Однак незважаючи на зростання таких поставок, частка імпортованих ковбас в загальній пропозиції на українському ринку залишається незначна (1,4%).

“Основними постачальниками м’ясо-ковбасних виробів в Україну є європейські країни. При чому, якщо в натуральному виразі безумовно лідує Польща (73%), то в вартісному виразі перше місце займає Іспанія (43%). Це свідчить про імпорт зі сторони Іспанії більш делікатесної групи, якими славиться дана країна”, – коментує Світлана Литвин, аналітик УКАБ.

Експорт ковбасних виробів з України також зростає, однак обсяги його значно менші в порівнянні з імпортом. За 2020 рік було експортовано 1,4 тис. т, що в 2,6 рази вище показника попереднього року. Основними країнами-покупцями українських ковбас в 2020 році були: Нігерія (25% експортної виручки), Грузія (21%), Азербайджан (13%), Йорданія (11%) та Молдова (5%).

Нагадаємо, що в Україні зростає імпорт масла.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: